Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett led i kampanjen

Annons

Svar till Jean-François Loise,

den 3 mars.

Facket är tydligen inget som moderaten Jean-François Loise vet så mycket om. Vanligaste orsaken till att medlemmar lämnar oss är att de byter förbund. Det är inget politiskt beslut, det handlar om att man byter jobb och går över till det förbund som har kollektivavtalet på arbetsplatsen. Ingen som lämnat vår avdelning under 2005 har angett politik som orsak.

Fackets avgifter går inte till SAP. Avgiften går till medlemsförsäkringar, och a-kassan. Men den största delen går till förhandlingar och studier. Pengarna används för att stärka medlemmar och förtroendevalda, för att bevara, bevaka och förbättra våra kollektivavtal.

Moderaterna vill varken stärka fackets medlemmar eller kollektivavtal. I stället har man inlett en kampanj mot facket. Med förslagen att sänka ersättningen i a-kassan, höja avgiften till 4000 kronor och ta bort skatteavdraget, vill moderaterna fördubbla fackens avgifter, allt för att minska medlemsantalet.

Jag läser ur moderaternas tio ledord, deras "hemliga valstrategi".

"Det bästa sättet att behålla våra väljare är att ge dem ett kvitto på att de har fattat rätt beslut".

Jag konstaterar att kvittot moderaterna vill ha på sin politik är att facket ska försvagas och kollektivavtalen urholkas.

Arbetslösa ska tvingas ta arbeten till lägre löner, vilket innebär att alla som arbetar kommer att tvingas sänka sina löner på sikt. Ett inlägg från Jean-François Loise (m) är bara ett led i moderaternas kampanj mot facket och kollektivavtalen.

YVONNE NYGÅRDS, FASTIGHETSANSTÄLLDAS FÖRBUND AVDELNING 13

Mer läsning

Annons