Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett körigt körschema

Annons

Linda Jansson har jobbat i snart två år. I höstas började hon öva med alla körerna samma dag. Samtidigt som körerna turas om en trappa upp är köket öppet för hungriga sångare som väntar på sin tur.

Sexåringen Filip Carlsson sitter med mamma Lena och äter skink- och ostmackor, medan storasyster Julia sjunger en trappa upp. När Filip har ätit sig mätt kanske han ritar lite, sedan är det hans tur att sjunga med gosskörs-aspiranterna.

Mamma tycker det är skönt att slippa skjutsa två gånger från Hälsingberg.

Uppe i Jesper Svedbergssalen låtsas Linda klättra ner från taket. Hon är en ängel som kommer till flickorna i Kristinakören, som ska spela uttråkade.

Det är inledningen på musikalen Himlafest som har premiär den 24 oktober. Det blir en föreställning på förmiddagen i Kristine kyrka och en på eftermiddagen i Örjans kapell. Alla körerna är med.

"Flyg fagra änglar flyg, med bud om fest i himlen" sjunger flickorna. Det är förkylningsbemanning, men sången klingar vackert ändå. Flickorna har inga problem att sjunga ut. De övar rytmer, repliker, melodier och texter, utan att tjuvkolla.

När flickorna behöver rast styr Linda ut dem i rummet med sina tangenter. De klampar till tunga ackord, trippar till klink, dansar och galopperar över golvet.

- Ni kan det mesta, är det inte skönt?, säger Linda.

Efter adjövisan glider flickorna ut på hala strumpfötter. In rusar gosskörsaspiranterna. Och nere i köket lastar gosskörens medlemmar faten fulla med mackor.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons