Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett konstnärligt kraftprov

Annons

Uppsättningen av den relativt nyskrivna danska musikalen är något av ett examensprov för Djuråsskolans musik-nior.

-I original är den tre timmar lång och vi har bearbetat den för att få ner den till en timme och 45 minuter. Stina-Kari har jobbat med handlingen och jag med musiken, berättar Anders Sold, ansvarig för musiklinjen.

Musikalen handlar om ynglingen Filip, som är svårt sjuk och döende, och hans roll i kampen mellan onda och goda krafter.

I en del avseenden påminner musikalen om Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta. De 44 niondeklassarna har minst en roll var och några av dem har upp till fem roller. Helhetsintrycket höjs av att deras kläder är färggranna och fantasifullt utformade.

-Elevernas föräldrar och andra anhöriga är värda en eloge för ett jättebra arbete med scenkläderna, berömmer Stina-Kari.

Anders Sold har lett arbetet med sånginstuderingen och är dessutom kapellmästare.

Stina-Kari är koreograf och regissör.

-Efter nyår har eleverna ägnat massor av fritid, inte minst ett antal helger, åt att läsa in sina roller och repetera dialoger och sånger, berättar Stina-Kari.

Premiären begås på måndag och till de offentliga föreställningarna återstår bara ett 100-tal biljetter. Ensemblen ger också ett antal skolföreställningar.

-Det blir två till tre föreställningar per dag, det är krävande, men ett roligt lagarbete, konstaterar Anders Sold.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons