Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett jättelyft efter ett strävsamt första år

Annons

Det var idrottskonsulenten Peter Hoxell från Dalarnas idrottsförbund som hjälpte föreningen att fylla i ansökningblanketter och lagom till jul fick föreningen det glädjande beskedet.

Nu har föremål införskaffats, enligt önskelistan som alltså blev sann, bland annat tvättmaskin, torktumlare, hinderpark, grepar och en skottkärra.

- Förut fick vi släpa de gamla bommarna. Den nya hinderparken är lätt att bära och enkel att sätta upp, säger Jenny Granlund som tillsammans med sambon köpte Lunda gård hösten 2003.

Eftersom det varit ridskola tidigare på gården och Jenny hade haft arbete som stallpersonal på Pärlby i Grangärde föll det sig naturligt att Jenny tillsammans med Anki Andersson öppnade ridskola i egen regi.

Lunda ryttarförening har nu funnits i ett år.

- Det har varit ett enormt intresse. Vi har inte så mycket resurser och det har varit svårt att få någon lön. Det har dessutom varit problem att söka bidrag när vi inte funnits tillräckligt länge, säger Jenny.

Men nu har alltså en engångssumma trillat in och hästarna, tio till antalet, kommer att få det bättre. På gården strosar fyra haflinger, en new forest, tre svenska halvblod, två shetlandsponnyer och en russponny.

- Det här blev ett stort lyft för oss. Det här betyder mycket!

Jenny uppger att ryttarföreningen som mest haft 70-talet ridande och nu när det är lågsäsong är antalet runt 50. Förutom Jenny Granlund är Anki Andersson och Sanna Carlsson ridlärare på anläggningen.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons