Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bra Sverige blirsnart ännu bättre

Annons

Nu är det våra politiska motståndare som demonstrerar och som inte minns valresultatet, eller vill man inte ens acceptera valresultatet? Många av dem som nu uttalar sig som fackliga representanter, fanns på sossarnas valsedlar som aktiva politiker.

Det var nog tur att demonstrationerna klarades av innan lönen nu i januari kommer. Då kommer nämligen utlovade skattesänkningar; jobbavdraget för alla som arbetar. Och att det blir mera pengar i plånboken konstaterade ännu en LO-utredare. Hur länge blir den personen kvar i LO-borgen?

Storleken på jobbavdraget beror på inkomst och skattesats. I det genomrött styrda Borlänge och det helblått styrda Vellinge i Skåne skiljer 4,50 kronor i skattesats. 4,50 kronor per hundralapp eller 900 kronor i månaden för en familj som tjänar 20000 kronor.

Nystartsjobben ger människor en chans att finna en enklare väg tillbaka till arbete. Nystartsjobben innebär en rejäl sänkning av arbetsgivareavgiften för arbetsgivarna om de anställer någon som varit arbetslös mer än ett år.

Det ska bli enklare att anställa och det ska bli enklare att driva och starta företag. Vårt löfte till företagarna är att vi vill minska byråkratin med 25 procent under mandatperioden. Och ett gammalt önskemål är ju att den så kallade medfinansieringen av sjukförsäkringen slopas. Denna önskan uppfylls.

Om vänstersidan fått fortsätta hade hushållen fått nya pålagor. Då nu socialdemokraterna säger nej till våra jobbavdrag innebär det, om deras politik skulle införas, nya skattepålagor och ännu mindre i plånboken.

Att få flera i arbete kommer också att ge mera pengar att fördela till vår gemensamma välfärd. Vi vet att det behövs pengar i skolan, det behövs mera pengar i sjukvården och det behövs mera pengar till rättsväsendet.

Ta bara det här med polisen.

"Genom de resurstillskott som under de senaste åren gjorts till polisväsendet och som vi stått bakom har antalet poliser ökat."

Så skrev en vänsterpartist. Vadå ökat? Vi vet ju hur det varit här i Dalarna. Neutrala riksdagens utredningstjänst har ju klart sagt: ökningen är 0,94 poliser på ett år, mellan år 2004 och 2005. Detta att fördela på Dalarnas 15 kommuner!

En kraftfull satsning sker nu. Men det kommer säkert att ta tid innan vi ser resultat. Ett av socialdemokraternas största fiaskoområden har varit just rättsväsendet och polissidan.

En fråga där jag personligen är missnöjd är frågan om bensinskatten. Även om det inte skett någon direkt höjning, utan en liten justering av index, så är den lika illa. Nu är det ju så att om fyra partier samverkar så får inte alla fyra igenom alla sina krav och önskemål. Men räkna med att jag kommer att fortsätta att arbeta för en sänkning av bensinskatten.

Det är intressant att se hur den före detta regeringen ramlat samman. Då vi hade försvarsdebatt för en tid sedan inleddes allt med att miljöpartiet tog heder och ära av sossar och vänsterpartister. Starkare än så var inte sammanhållningen.

Nyårsklockorna har nu ringt in 2007. Det betyder inte bara sänkt skatt för alla som jobbar, det betyder satsningar inom en rad områden: vården, skolan och omsorgen, liksom på rättsväsendet. Och att alliansregeringen arbetar vidare med nya förbättringar för att ett bra Sverige ska bli ännu bättre.

ROLF GUNNARSSON

Mer läsning

Annons