Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett allvarligt hot mot friden och friheten

Annons

På lördagen åker jag ut till en liten badplats vid Runn för att koppla av. Vattnets kluckande och barns plaskande är en lisa för själen efter veckans stress och jäkt.

Men friden bryts plötsligt. Något som låter som en ilsken getingsvärm eller en motorsåg skär rätt genom landskapet.

Långt bort ser jag två vattenskotrar på väg mot badplatsen. Där kör de runt, runt, gasar och sladdar.

En stor motorbåt kommer efter med någon som ger intryck av att sälja skotrarna och med ett antal hugade spekulanter.

Det som nyss var en fridsam badplats har plötsligt förvandlats till något slags motorbana där det är omöjligt att ens höra sina egna tankar. Några familjer lämnar självmant platsen.

Själv får jag också nog, men bestämmer mig för att ta den oundvikliga konflikten. Jag upplyser om att det inte är tillåtet att köra vattenskoter i sjön.

Efter en stunds argumentation ger skotrar och förare sig av, till andra sidan sjön, där man får förmoda att de förstör eftermiddagen för någon annan i stället.

Hur många människor ska få sin frihet till rekreation och naturupplevelser fördärvad för att några få ska få en häftig motorupplevelse?

Den typen av ljud som vattenskotrar sprider utlöser stressreaktioner hos väldigt många. Ljudet från en enda skoter fortplantar sig kilometervis över vattnet. Borde man inte kunna kräva att de som säljer dessa dyra leksaker också upplyser om var man får och inte får köra?

BADJÄVEL

Mer läsning

Annons