Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkänner mordbränder i Unnaryd

Annons

Han häktades för bränder som inträffat i år. Nu erkänner den 30-årige deltidsbrandmannen även flera bränder i trakten av Unnaryd sommaren och hösten 2006. Polisen tror på fler erkännanden i det fortsatta förhören.

Vid häktningen för en vecka sedan förklarades 30-åringen mot sitt nekande misstänkt för sex bränder och tre fall av skadegörelse i trakten av Unnaryd i Hylte kommun från nyårsafton och framåt. I förhör på fredagen kom de första erkännandena och enligt ett pressmeddelande från polisen i Halland gäller de "ett stort antal fall" av mordbrand och skadegörelse genom brand, under tiden från juli 2006 till april i år.

Polisens informationschef Christer Harplinger säger till TT att det ännu återstår flera bränder under den aktuella tiden, som inte omfattas av 30-åringens erkännande. Ändå tror polisen inte att ytterligare mordbrännare varit i farten.

Ytterligare förhör kommer att hållas med mannen under nästa vecka. Det finns också en del teknisk bevisning, som polisen inte vill berätta något om. Åtal ska vara väckt om en vecka, men enligt Harplinger kommer den tiden med stor sannolikhet inte att räcka. Åklagaren kommer troligen att begära förlängning av häktningen.

Det är bland annat fritidshus, industribyggnader, en ladugård och en museibyggnad i Unnarydsbygden på gränsen mellan Halland och Småland som brandhärjats, främst nattetid.

Serien av bränder har vållat stark oro i bygden och människor har ibland inte vågat gå och lägga sig, utan suttit uppe hela natten. Därför upplevde många en lättnad när beskedet kom i förra veckan att 30-åringen gripits och anhållits som misstänkt. I de lokala diskussionerna har mannen pekats ut sedan en tid tillbaka.

Hyltebruks räddningschef Lars-Erik Brolin bekräftar att 30-åringen har tjänstgjort som deltidsbrandman i Unnaryd.

TT

Mer läsning

Annons