Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkände knivdådet

Annons

Vid halvfyratiden på morgonen, lördagen den 30 juli, var en 40-åring på väg hem från restaurangbesök i Avesta. Tre yngre män förföljde mannen och i Månsbobacken mellan centrala Avesta och Skogsbo, attackerades 40-åringen. Vid överfallet användes en kniv som skadade 40-åringen i halsen.

Gärningsmännen försvinner efter att 40-åringen gjort motstånd, och kraftigt blödande försöker han med fingrarna hejda blodflödet. När han söker hjälp av passerande bilar är det ingen som stannar. Inte förrän en patrullerande polisbil av en händelse kommer till platsen tas mannen om hand.

- Visserligen kunde mannen lämna sjukhuset dagen efter men han var allvarligt skadad och hade han inte fått snabb vård vet man inte hur det hade gått, säger kommissarie Bo Persson.

I torsdags häktades en 20-årig man på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, och i helgen häktades också en 21-åring misstänkt för samma brott.

Även en 17-årig pojke har förhörts, misstänkt för medhjälp till brottet, men han begärdes inte häktad på grund av den låga åldern. Sedan tidigare är 21-åringen och 20-åringen kända av polisen.

De tre misstänkta personerna har erkänt överfallet och har i förhör berättat varför dådet utfördes.

- Det ska klarläggas i utredningen och det kan hända att motivet påverkar brottsrubriceringen, säger Bo Persson.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons