Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erikshjälpen skänker dagskassan till svältdrabbade i Östafrika

Erikshjälpens Second hand-butiker kraftsamlar nu för att samla in pengar till svältdrabbade i östra Afrika. På lördag skänker flera butiker sina dagskassor.

Annons

Erikshjälpen i Borlänge är en av butikerna som skänker sin dagskassa på lördag. Arkivbild.

Läget på många håll i Östafrika är just nu desprerat – det råder allvarlig torka och svält i många länder. Erikshjälpen finns på plats i flera av de drabbade områdena och gör insatser som att dela ut mat och vatten, behandlar undernäring hos barn och bekämpar kolera.

Nu trappar Erikshjälpen upp insatserna, och på lördag kommer flera av Erikshjälpens Second hand-butiker att skänka sina dagskassor till arbetet i Östafrika.

– Miljontals människor är drabbade och behöver hjälp. Butikernas dagskassor är ett mycket betydelsefullt bidrag i kampen för att rädda liv. Medarbetare, kunder och gåvogivare kan tillsammans göra stor skillnad för utsatta familjer i Kenya och Sydsudan, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, i ett pressmeddelande.

I Dalarna kommer Erikshjälpens butiker i Borlänge, Dala-Järna, Hedemora och Rättvik att skänka sina dagskassor på lördag.

Läs också: Erikshjälpens butik i Borlänge redo för invigning: "Hoppas på fullt med folk"

Mer läsning

Annons