Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erfaren hand ska leda Ludvikahem

Annons

Sedan maj 2002 arbetar han som vd för det kommunala bostadsföretaget Svenljunga Bostäder. Dessförinnan arbetade han i 14 år hos Norrtälje kommun där han hade olika ledande tjänster på fastighetsområdet, bland annat som fastighetsteknisk chef.

AB Svenljunga Bostäder har 675 lägenheter, i likhet med Ludvikahem ett krisföretag beroende på outhyrda lägenheter.

- Så han har erfarenhet av att städa, säger oppositionens styrelse- ledamot Kurt Josefsson (bop).

Han uppger att styrelsen var enig och att det en tid varit klart att man ville ha Rosenqvist.

Han tillträder i slutet av året, beroende på när han kan komma loss från Svenljunga Bostäder. Vd Ingemar Lindvall vill som tidningen berättat sluta så snabbt han kan.

Rosenqvists nuvarande bolag drivs i likhet med Ludvikahem med stora underskott som kräver ägartillskott från ägaren, kommunen. I likhet med Ludvikahem så har Rosenqvist under sina år i Svenljunga Bostäder sålt fastigheter, just nu ska man sälja 50 lägenheter. Den nya utmaningen för honom blir att fortsätta att riva i Ludvika om försäljningsplanerna inte går i hamn.

- Jag gillar utmaningar, därför tar jag jobbet, Ludvikahem är ett större bolag och det händer mer.

- I Svenljunga har vi gjort mycket åtgärder. I vårt fall har vi arbetat med att sälja en del, ökat underhåll, rabatter. Genom bättre underhåll så har vi ökat attraktionskraften.

- I grunden är Ludvikahem ett välskött bolag men med oturen att kommunen drabbats av stora företagsnedläggelser och utflyttning. Det finns bra kompetens i bolaget och så har vi er fina natur.

- Jag tycker om Dalarna och har semestrat mycket i dessa trakter. Dalarna är det svenskaste av Sverige, landets hjärta, säger Rosenqvist.

Ludvikahems ordförande Gun-Britt Malmqvist och styrelseledamoten Jan Svensson var i går eftermiddag ute med Ulf Rosenqvist på en rundresa i Ludvikahems bestånd.

Ludvikahem har cirka 3500 lägenheter med rivningsbeslut om 85 lägenheter på Ludvika gård, en diskusion om ytterligare 100 lägenheter i stan samt en uttalad önskan om att lämna Grängesberg och därtill ett uttalat krav från revisorerna att rätta till bolagets ekonomi.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons