Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erbjuder gratis musik över nätet

Annons

För den som vill går det numera att lyssna på musik hemifrån via Falu kommuns webbsida. Biblioteket har köpt in 15 licenser och för den som gillar klassisk musik är detta en guldgruva. Det enda du behöver är ett lånekortsnummer, sedan är det bara att njuta av musiken.

- När det gäller klassisk musik har Naxos music library i stort sett allt. Så fort det kommer en ny titel uppdateras databasen, säger Jan-Erik Claesson, medieansvarig på Falu stadsbibliotek.

Det är inte bara klassisk musik som tillhandahålls. Här finns en rad genrer att söka på och det går också att söka via fritext.

- Det går att välja om man vill lyssna på hela skivor eller enskilda spår, berättar Jan-Erik Claesson.

Det är också möjligt att välja ljudkvalitet, men bäst förutsättningar råder om man har bredbandsuppkoppling.

Biblioteket har haft denna tjänst i tre veckor och ännu har man inte fått några reaktioner.

-Vi har gjort reklam för tjänsten på vår hemsida, säger Jan-Erik Claesson.

På sikt tror han att all musik kommer att administreras via internet och inköpet av de 15 licenserna innebär att biblioteket drar ner på sina inköp av nya skivor.

-För oss är det här idealiskt. Om folk tycker att det här är bra kan vi tänka oss att sluta köpa in skivor, säger Jan-Erik Claesson.

-Vi tycker att det här är jättebra. Faluborna får möjlighet att lyssna på kvalitetsmusik samtidigt som det är arbetsbesparande för oss.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons