Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erbjuder 1 krona för fallfärdiga Brovallen

Annons

Inom Söderbärke Goif har det en tid varit på tal om överta Brovallen i Vad. Därför har föreningen vänt sig till Smedjebackens kommun och erbjudit en krona ...

Peter Trsavec, ansvarig ledare för A- och juniorlaget i föreningen, har vänt sig till Håkan Wallman och P-O Dahlström och fick då veta att han skulle sända en skriftlig ansökan med motiveringar till kommunen.

-Det har varit på tal länge men jag har bara varit med i föreningen i två år så jag vet inte hur länge. Men det här är än så länge en önskan. Vi får återkomma till det längre fram, säger Peter Trsavec.

Ett övertagande av Brovallen motiveras med att föreningen redan underhåller planen och därför borde kunna äga den. I dag sköter föreningen gräsklippning, ritsning av planen och diverse röjning.

Föreningen pekar på att den idag är i dåligt skick, med fallfärdiga bås, en plan som är gropig och målburar som snart rasar. Det finns inte heller sittplatser för åskådare. Därför vill föreningen fylla igen hålen i planen, så nytt gräs och ha helt nya bås. För att kunna göra det behöver föreningen förstås medel och därför anhåller man om att få en slant från kommunen, förutom att erbjuda 1 krona för att överta Brovallen i Vad.

"Det finns en hel del att göra därför har jag lagt in att kommunen får bidra med en engångssumma. Budet är 1 krona samt 25000 kronor för underhållet av Brovallen/Vad" skriver Trsavec i brevet till tekniska kontoret.

P-O Dahlström säger så här angående kontakten med Trsavec:

-Han sitter inte i styrelsen och har missuppfattat det lite eftersom han erbjuder sig själv att köpa. Rent formellt kan han inte göra det men vi har haft kontakt med Söderbärke Goif och de inkommer med en officiell skrivelse. Helt klart kan vi ställa upp på ett arrendeavtal på obestämd tid, säger Dahlström.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons