Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiasm och tillförsikt när Leax Components invigdes

Annons

Det var med fler superlativer än så som Roger Berggren, vd för Köpingsbaserade Leax group, ledde ceremonierna när verkstaden Leax Components i Ludvika formellt invigdes på torsdagen.

Han och divisionschefen för ABB Power Assist, Per Haugland, var nyckelpersonerna när högtidligheterna kulminerade med bandklippning ute på produktionsgolvet.

Som tidningen tidigare omtalat har Leax tagit över ABB Assists maskinverkstad och flyttat maskiner och annan utrustning till Essverks gamla lokaler på Östansbo industriområde. Med affären övertogs också ett 60-tal medarbetare av olika kategorier.

Invigningsdagen inleddes med mingel med cider och tilltugg i receptionen. Ett 30-tal speciellt inbjudna gäster var på plats, bland annat representanter för kunder, ledning, personal och andra intressenter. Från Ludvika kommun anlände nya kommunalrådet Maria Pettersson (s) jämte näringslivschefen Jan Björnehaag och Bror Wallin, chef för miljö- och byggförvaltningen.

- Skål och välkomna efter de första 100 dagarna i produktionen, sade en entusiastisk vd Berggren.

I sitt högtidstal betonade han att flytten och etableringen har gått bra och att produktionen varit igång hela tiden. Han uttryckte stor tacksamhet från företagsledningens sida.

- Vi levererade 60000 artiklar under flytten. Nu har vi investerat totalt tolv miljoner kronor i flytt och installationer och vi har byggt ut kapaciteten med tre maskiner till.

- Det har varit ett fantastiskt flyttprojekt och alla känner att det här blir jättebra.

- Nu jobbar vi hårt för att bli bättre och bättre, lovade Berggren innan ordet gavs till ABB-chefen, Per Haugland.

- Det är en ära och glädje att vara här i dag även om det är en gammal verksamhet. Maskinverkstaden är oerhört viktig men vi sökte någon som kunde driva den vidare.

- Vi var i kontakt med flera men blev övertygade om att Leax:s strategi var den bästa. Jag önskar Roger och hans team lycka till, slutade Haugland och överlämnade en norsk runstav som present.

Kommunalrådet Pettersson betonade värdet av att arbetstillfällen blir kvar i Ludvika och uttalade en förhoppning om att de ska bli fler.

- Ett jätte lycka till med er verksamhet, sade hon och överlämnade ett exemplar av boken Strövtåg i Ludvika.

Högtidligheterna kulminerade med att Berggren och Haugland gemensamt klippte det blågula bandet och förklarade verkstaden invigd. Sedan fortsatte sällskapet med gruppvis guidad rundvandring innan programmet avslutades med bjudning på dricka och smörgåstårta.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons