Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enström avgjorde för Falun i förlängningens sista sekund mot Storvreta

Under onsdagskvällen tog serieledande IBF Falun emot serietvåan Storvreta. Storpubliken som lockats till Jalas arena fick verkligen underhållning för pengarna. Matchen gick till förlängning och med en sekund kvar av avgjorde Rasmus Enström för Faluns del.

Annons

Tungviktsfighten mellan IBF Falun och Storvreta inleddes lite avvaktande och båda lagen hade stor respekt för varandra.

Lagen fick jobba hårt för att hitta någon målchans och när det dök upp något halvläge var målvakterna på hugget.

Falun firar efter Rasmus Enströms segermål.

Falun fick sedan en chans i powerplay och hade då ett par farligheter för att spräcka nollan. Istället kom målet strax efter att gästerna hade blivit fulltaliga. Och det var också bortalaget som var först med att få upp en etta på resultattavlan.

LÄS ÄVEN: Efter den magiska kvällen – Hallén om nya kontraktet och landslagsdrömmen: "Det är ett mål"

Därefter fortsatte Storvreta att sätta en rätt hög press på Falun som störde hemmalaget en del inledningsvis. Men sedan lyckades de regerande mästarna hitta vägar igenom Storvretas press. Det mynnade ut i ett antal bra kvitteringschanser, men Viktor Klintsten höll tätt.

Istället kunde Storvreta utöka ledningen i slutet av perioden. Emil Johansson försökte hitta upp med en passning längs sargen i egen zon, men Alexander Hallén förlorade duellen på mittplan. Bollen stöttes fram till Jimmie Pettersson som skickade in sitt elfte mål för säsongen.

Knappt två minuter in i den andra perioden fick Storvreta ett läge att dra ifrån ytterligare. Det var den före detta Falun–spelaren Alexander Rudd som fick ett utmärkt skottläge i slottet. Men Johan Rehn i hemmakassen visade klass med en fin räddning.

Några minuter senare fick dock Rehn se sig besegrad för tredje gången i matchen. Efter långt Storvreta-anfall lyckades Valdemar Ahlroth till slut hitta fram till Robin Nilsberth. Han nöp till ordentligt och hittade det bortre krysset.

SE ÄVEN: Enström matchvinnare i kedjekamraternas skadefrånvaro: "Bobförbud på Alex"

Storvreta fick sen en chans i powerplay och där hade man möjligheter för ytterligare mål, men fick inte utdelning. Det är sånt som brukar kunna straffa sig mot Falun och så även den här gången.

Inom loppet av 110 sekunder gjorde man tre mål och plötsligt var det ordentlig match igen efter att känslan hade varit att Storvreta hade bra kontroll på händelserna.

Strax därefter fick Johannes Larsson ett friläge med möjligheten att ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Men han misslyckades med att hantera bollen och fick inte riktigt till ett vettigt avslut mot Klintsten som höll matchen kvar vid oavgjort.

Då började också storpubliken i Jalas arena göra sig hörd för första gången på riktigt.

Larsson och Rasmus Enström hade ytterligare chanser att ge Falun ledningen, men inför den avslutande perioden var ställningen 3–3.

Den tredje perioden inleddes sedan med en riktig målkavalkad. Det var bortalaget Storvreta som gick vinnande ur den revolverduellen och hade efter fem minuter skaffat sig en 6–4-ledning.

Falun saknade både Alexander Galante Carlström och Jonas Adriansson som var skadade. Men Falun visade att man har bredd och spets även utan två såna klasspelare. Framför allt var det Rasmus Enström, Alexander Hallén och Omar Aldeeb som klev fram.

Efter drygt halva perioden halva perioden hade de sett till att Falun var tillbaka målmässigt i matchen igen.

Publiken fick verkligen spänning för entrépengen och båda lagen gjorde sitt för att försöka avgöra innan 60 spelade minuter. Inte minst Rasmus Enström som fick ett friläge från kanten, men Klintsten gjorde en stark räddning.

Falun var närmst att få in ett sista mål under ordinarie tid, men matchen gick till förlängning, precis som säsongens första möte lagen emellan.

Emil Johansson fick förlängningens första gyllene läge, men lyfte bollen över från nära håll.

Chanserna fortsatte att dugga tätt åt båda håll och precis när matchen såg ut att gå till straffar slog han till. Faluns kapten Rasmus Enström vände runt och satte det avgörande målet med en sekund kvar av matchen.

Matchfakta

IBF Falun–Storvreta IBK 7–6 e. för (0–2, 3–1, 3–3, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.15) Victor Andersson (Jacob Glas) 0–2 (19.19) Jimmie Pettersson (Jesper Berggren)

Andra perioden: 0–3 (5.03) Robin Nilsberth (Valdemar Ahlroth) 1–3 (11.37) Rasmus Enström (Omar Aldeeb) 2–3 (12.27) Alexander Hallén (Johannes Larsson) 3–3 (14.22) Omar Aldeeb (Emil Johansson)

Tredje perioden: 3–4 (1.27) Robin Nilsberth (Valdemar Ahlroth) 4–4 (2.54) Alexander Hallén (Casper Backby) 4–5 (3.54) Jimmie Pettersson (Victor Andersson) 4–6 (4.38) Niklas Winroth (Valdemar Ahlroth) 5–6 (11.01) Alexander Hallén (Simon Cederström) 6–6 (11.20) Omar Aldeeb (Ramus Enström)

Förlängning: 7–6 (4.59) Rasmus Enström (utan assist)

Skott: 34–26 (7–9, 11–8, 12–8, 4–1)

Utvisningar, Falun: 2x2 Storvreta: 1x2

Domare: Thomas Andersson och Rickard Wissman.

Publik: 2539

Mer läsning

Annons