Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engvall behöver ingen försvarare

Annons

Borlängepolisen Tommy Engvall behöver ingen försvarare för vad han gjort eller gör inom sitt arbete inom polisen.

Mot bakgrund av hans klarspråk i pressen om de bötesbelopp som kan drabba i övrigt oförvitliga medborgare dristar jag mig ändå till några rader eftersom jag har åtta års erfarenhet av trafikpolistjänst i ett av landets mest trafikintensiva områden, Mälardalsområdet, med två Europavägar och ett stort antal tättrafikerade riks- och länsvägar.

Tommy Engvalls uttalande tolkar vad de flesta polismän i trafikövervakande arbete känner och upplever som förryckt beträffande böter på 4000 kronor. Tänk er en snabbköpskassörska, en undersköterska eller en flerbarnsmor med bilen full av ungar på väg att i sista stund handla före stängningsdags. Så råkar hon överskrida hastigheten och presenteras ett inbetalningskort på 4000 kronor! Där ryker julklappspengarna, där ryker sommarsemestern, där ryker pengarna till bilreparationen.

Tommy Engvall har verkligen visat vad en god polisman besitter, nämligen hjärta och medkänsla. Vi är många som genomgående håller och hållit oss till de lägre bötesbeloppen när det gällt oss vanliga svenssöner.

Räknenissarna och pärmbärarna som fysiskt sitter så nära chefen som möjligt i polishuskorridorerna må drabbas av Montezumas hämnd vilket blir ödesdigert inför julen.

BE-SON BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons