Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrekt vandaliserades

Annons

På natten mot midsommardagen bröt några personer sig in i ångfartyget Engelbrekt och orsakade stor förstörelse på inredningen.

- Det var rena vandalismen, berättar en bedrövad Olle Nordesjö, skeppare på båten.

- Det var nästan ofattbart, jag fick en chock när jag kom hit. Jag var beredd att lägga av när jag såg vad de hade gjort med båten.

Polisen hade på lördagen säkrat en del spår efter förövarna. Fingeravtryck på glas och blodspår har samlats in för att fungera som bevis i jakten på dem som utfört dådet. Förövarna hade sönder flera fönsterrutor för att kunna ta sig in i båten och förödelsen var stor.

- De har tömt en pulversläckare, rivit ut mat på golvet i köket och krossat dricksglas. Det såg ut som om det hade snöat här inne när vi kom hit. Det var glas och pulver från bransläckaren överallt. Vi hittade dessutom den utsparkade akterdörren flytande i älven en bit ner säger Olle Nordesjö.

Kökspersonalen, bosatt i Söderhamn, och besättningen inkallades på midsommardagen för att hjälpa till med röjningsarbetet. På söndagen var allt åter i sin ordning på Engelbrekt

- Vi var tio personer här som slet för att vi skulle kunna köra som vanligt på söndagen. Jag har ingen aning om vart notan för återställningen hamnar, säger Nordesjö.

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons