Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast i eget intresse

Annons

De lokala partierna i Dalarnas sjukvårdsparti, Morapartiet, frihetliga kommunalfolket, älvdalspartiet och kommunlistan har inte tagit emot några som helst summor, varken stora eller små, från några privata intressen, inklusive Vigah. Det har inte förekommit några kontakter mellan oss och Vigah, däremot vet vi att KS har haft kontakter med Vigah.

Våra partiers ekonomi består av medlemsavgifter och kommunalt partistöd. Vi har god ordning på vår ekonomi med god dokumentation och rena revisionsrapporter.

KS var drivande i Dalarnas sjukvårdsparti i frågan om att stödja den borgerliga alliansen. KS var på ett "inte sunt sätt" motståndare till socialdemokraterna i allmänhet och Alf Johansson i synnerhet. Nu ser vi vad pengar, makt och rampljus kan åstadkomma. KS har inte, som han antyder, fört egna förhandlingar med alliansen. Han var med i de förhandlingar som vår förhandlingsgrupp hade med båda blocken, och vi i Dalarnas sjukvårdsparti (dsp) fick hejda honom så att han inte gav ett ja till alliansen innan alla förhandlingar var klara. För det var alliansen KS ville stödja - tills makt och pengar förblindade honom.

KS blev egoismens sanna ansikte. KS saknar integritet och vet uppenbarligen inte vad demokrati betyder. KS tillhörde dsp, stod på dsp:s valsedel och gick till val på dsp:s partiprogram. Mot pengar, makt och galapetterier kastar han sig i famnen på s, v, och mp och glömmer allt vad "den lilla människan", sjukvård och vallöften heter. KS är en politisk vilde, som agerar endast i eget intresse.

LISBETH MÖRK-AMNELIUS,

Mer läsning

Annons