Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enbuske inleder späckad teatervår

Annons

De välfyllda salongerna i Vansbroteatern under hösten gör att teaterföreningen nu kan satsa vidare med ett minst lika digert vinter- och vårprogram.

Höstens föreställning med Helen Sjöholm och Myrra Malmberg lockade fullt hus och inte många stolar stod heller tomma när Ronny Eriksson och Anna-Lotta Larsson gästade teatern. Välfylld salong innebär naturligtvis intäkter och intäkter innebär samtidigt möjligheten att även i fortsättningen kunna erbjuda högklassiga föreställningar.

Närmast på tur står riksteaterns föreställning, Richard III, med Rikard Wolff i huvudrollen. Richard III är ett våldsamt drama om intriger, förförelser och mord längs Rikards destruktiva väg mot makten. En dröm för varje skådespelare, säger Rikard Wolff om rollen där även musiken spelar en central roll genom soundtracket som baseras på ljudbilder av industrirockbandet Nine Inch Nails. Föreställningen ges den 16 januari och ännu finns ett antal biljetter kvar vid Vansbro bibliotek.

Den 15 februari är det dags för nästa gästspel då Marie Nilsson-Lind besöker teatern med sin musikkomedi, Välkommen till mitt liv 2, en nyskriven och intim föreställning av Marie som för de flesta är känd genom gruppen Ainbusk.

Med utgångspunkt i historier och bilder från sitt eget liv guidar Marie Nilsson Lind sin publik genom ämnen som man inte alltid talar om; depression, utbrändhet och jakten efter lycka. Till sin hjälp har hon ett piano och en overheadprojektor. Förställningen innehåller tillbakablickar på hennes barndom och uppväxttid, blandat med reflektioner kring livet som det ser ut i dag.

Skådespelerskan Meg Westergren är nästa gäst i teatern med föreställningen, Mitt teaterliv, som ges den 12 mars. I förställningen berättar Meg Westergren om sina berömda föräldrar, Inga Tidblad och Håkan Westergren, och om hur det var att växa upp i en av Sveriges mest framstående teater- familjer.

Publiken får se bilder ur Meg Westergrens familjealbum och höra hennes unika historier om sina mor- och farföräldrar och om föräldrarna Inga Tidblads och Håkan Westergrens barn- och ungdomsår.

Minnena varvas med sångnummer som knyter an till hennes berättelser, och där musikern Sven Idar ackompanjerar på piano.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons