Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enåbadet läggs ned

Annons

Enåbadet är en del av Rättviksparken och ligger intill parkens campingplats och inte långt från Rättviksparkens stugby, men långt fler än de boende på campingen och stugbyn har utnyttjat det 40 år gamla badet.

Många skolor har åkt med eleverna till Enåbadet och den största förlusten enligt Magnus Johansson är att det inte blir någon simskola för barnen i Rättvik i bassängen.

-Simskolan där cirka 100 barn lärde sig simma varje sommar försvinner och det tycker jag är beklagligt och visst har anläggningen varit välbesökt, men inte tillräckligt välbesökt för att det ska löna sig.

-Pumpar och filter är gamla och de höga driftskostnaderna gör det ekonomiskt omöjligt att driva Enåbadet vidare som det är i dag. Skulle vi haft öppet i sommar, sommaren 2006, hade vi behövt byta filter för rening av vattnet och det är en kostnad på en halv miljon kronor.

-Enåbadet är 40 år gammalt och så här byggde man på 1960-talet. Skulle vi planera att ha ett bad här i framtiden skulle det se helt annorlunda ut, säger Johansson.

Bassängen och vattenrutschbanorna, hopptornet och barnbassängen ska tas bort och ska ersättas redan till sommaren 2006 med någon form av ny attraktion för barnen, exakt vad vill inte parkchefen avslöja.

Föreningen Folkets hus i Rättvik fattade beslutet om avvecklingen av Enåbadet för bara några dagar sedan och istället vill styrelsen satsa mer på stugbyn, campingen, vandrarhemmet och folkparken.

-Jag ska inte säga att vi aldrig mer ska satsa på något nytt bad i området, men mer kan jag inte säga just nu. Enåbadet har gjort sitt och att tro att någon vill arrendera en verksamhet som går med brakförlust vore naivt. Vi kommer att montera ned rutschbanor och ta bort bassängerna, servicebyggnaderna ska restaureras och sedan får vi se vad som händer till sommaren, säger Magnus Johansson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons