Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enåbadet hotat - bidrag räcker inte

Annons

Rättviksparkens styrelse har räknat på hur mycket det skulle kosta att behålla det rivningshotade Enåbadet.

- Vi behöver minst 4,5 miljoner enbart till en renovering för att uppna alla hälsokrav. Badet är 40 år gammalt och har gjort sitt som det är nu, säger Jonsén.

För en vecka sedan erbjöd kommunen Rättviksparken 250000 kronor per år fram till 2010 för att på det sättet rädda kvar badet.

- Det är alldeles för lite pengar. 130000 kronor av dessa årliga pengar är dessutom kompensation för att vi lämnade kontraktet för mässhallen i förtid. Kvar är alltså 120000 kronor per år. De pengarna räcker inte långt. Dessutom har vi inga garantier för vad som händer med kommunens stöd efter 2010, säger Jonsén.

Rättviksparkens styrelse ger ändå kommunen en chans att utöka sitt bud.

- Men vi tror inte mycket på det. Det skiljer allt för mycket mellan vad vi måste ha och vad kommunen har erbjudit. Vi avvaktar ändå april månad ut. Sedan måste vi gå vidare med avvecklingen, säger Jonsén.

Rättviksparkens dröm är att kapitalstarka sponsorer hör av sig.

- Ingen av oss vill lägga ned Enåbadet. Men vi har inte råd att driva det vidare. En fortsatt satsning kostar tyvärr många miljoner. Det ser mörkt ut för Enåbadet. Jag konstaterar det med tungt hjärta, säger Lars-Erik Jonsén.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons