Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En veteran lämnar över

Annons

Det började i Siljansnäs nykterhetsnämnd på 1970-talet, en politisk tid då Britt-Marie Laurell själv beskriver sig som mycket politiskt naiv.

- Jag visste verkligen ingenting. För att kunna välja vilket parti jag skulle engagera mig i läste jag alla partiprogram och bestämde mig då för kristdemokraterna, minns Britt-Marie med ett leende.

Inom kommunpolitiken har hon suttit med i fullmäktige, kommunstyrelsen, socialnämnden i tio år, och miljö- och hälso-skyddsnämnden i sex år varav flera år som ordförande.

- Jag har även haft uppdrag inom Nutek, ideella beredningen under civilministern och i sex månader vara jag andre vice partiordförande på riksnivå men slutade när jag fick magsår.

Att lämna över till en ny generation har hon funderat på i flera år.

- Det känns jättebra! Det kommer att vitalisera vårt parti. Det behövs lite mer spjutspetsar mitt i allt samförstånd.

Vad kommer du att sakna inom politiken?

- Inte något! Jag tycker jag har rätt att känna mig mätt på politik efter 33 år, men jag räknar med att jag får vara med ändå på sådant jag tycker är kul.

- Jag kommer bland annat att vara mentor för endel av våra unga politiker, en uppgift jag ser mycket framemot att ha.

Vad ska du göra mer med allt tid du nu får över?

- Jag ska umgås med barnbarnen, läsa alla olästa böcker, engagera mig mer i församlingen, titta på idrott på tv och så hoppas jag på att få tomma luckor i almanackan för att få känna hur det känns!

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons