Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tid för fullsatta kyrkor

Annons

Redan på julaftonen hålls "Julkrubban" som framförallt lockar många barnfamiljer och i Malung har man julkrubba i Malungs kyrka, i Yttermalungs och Malungsfors kapell, liksom i Lima kyrka. Midnattsmässa blir det i Malungs kyrka där även kyrkokören kommer att medverka, i Fors kapell där bland annat Ann-Sofie Nilsson och Gudrun Engberg medverkar med sång och musik och i Rörbäcksnäs kyrka där man har julaftonsgudstjänst och där Rörbäcksnäskören kommer att sjunga.

Vid julottan i Malungs kyrka predikar kyrkoherde Lars Häggberg och han håller ockå i julottan i Öje kapell. I Malungs kyrka kommer bland annat Hans-Olof Malmén att spela trumpet och i Öje kapell som spelar Mats Andersson klarinett.

Komminister Sune Ek predikar vid julottorna i Tyngsjö kyrka och i Yttermalungs kapell och i Tyngsjö medverkar Ann-Sofie Nilsson och Gudrun Engberg med sång och musik. I Yttermalung finns som alltid Yttermalungskören med. Vid julottan i Lima kyrka medverkar Tonicakören, sångsolisten Eva Gamborg-Nielsen och Erik Stengårds som spelar trumpet. I Transtrands kyrka medverkar Transtrandskören vid julottan. På juldagens morgon kommer kören också att framföra julsånger vid Bompabacken i Transtrand.

Ett annat stort arrangemang under julhelgen är annandag jul då "Musik i juletid" framförs i Lima kyrka. Här medverkar Lima minior- barn- och ungdomskör, Tonicakören, Transtrands kyrkokör, Lima stråkensemble, Eva Enders med flöjt, Hans Lövgren klarinett och som sångsolister medverkar Rita Björkman och Hans-Ove Hansson. Anneli Jonsson och Martin Lissola framträder som violinsolister och Frank Grzeskowiak och Tore Lispa dirigerar hela tillställningen.

I Lillmokyrkan i Malung kommer en midnattsgudstjänst att hållas på julaftonens kväll och här blir det körsång och sång av bland annat Jan-Olof Ohlsson.

Den här julen kommer också att bli extra stämingsfull eftersom det är ett vitt snötäcke och enligt vädergudarna kommer det också att vara kallt under julnatten. Några kommer säkert också att ta sig till kyrkan med häst och släde precis som man gjorde förr i tiden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons