Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tendens att bestå

Annons

Svenska bilister är en uppskattad grupp inom s-regeringens kretsar. Särskilt när det gäller att utöka skattebördan.

I en statlig utredning föreslås en regional kilometerskatt för att finansiera vägbyggen. Skatten ska tas ut tillfälligt i regioner som planerar nya vägbyggen. Beslut om den temporära skatten ska fattas av regeringen och riksdag.

Garvade skattebetalare och bilister vet, av erfarenhet, att så kallad temporära beslut, avseende beskattningen, har en obehaglig tendens att bestå. Än en gång ska bilisterna utnyttjas som mjölkkor och betala på nytt det som de redan har betalat för.

Misskötseln av vägnätet och bristen på de nödvändiga investeringarna kommer som vanligt att drabba de missgynnade regionerna. Landsbygden ska ånyo belastas med extra kostnader för de nödvändiga resorna.

Under s-regeringars maktinnehav har investeringar i nya vägbyggen, utanför Mälardalen, Malmö och Göteborgs regioner, gått i stå. Än en gång ska vi som bor utanför de privilegierad regioner betala om igen för nya väginvesteringar. Senast var det ett sviket s-löfte som tvingade oss i Falun, Borlänge att betala för motorvägsbygget mellan de båda orterna.

Vi anser att bilen är ett nödvändig och oersättligt hjälpmedel på landsbygden. Vi betalar investeringar på riksnivå och på allmänna kommunikationer som vi inte får del av.

Det få vara nog med överbeskattning. Låt utredning hamna där att den hör hemma, i papperskorgen.

JEAN-FRANÇOIS LOISE (M)

Mer läsning

Annons