Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En talande tystnad

Annons

På mina frågor vad sossarna anser om nattakuten känner makthavarna Carin Runeson och Ivan Eriksson sig till slut tvungna att krypa ur sin talande tystnad med ett svar som i stort sett är Goddag Yxskaft.

Båda två argumenterade och röstade för en nedläggning av nattakuten 2004 och sedan dess har man inte sagt ett knäpp kanske nöjda med sitt agerande i landstinget men troligen mest för att man skäms inför befolkningen i Västerbergslagen.

Drygt ett och ett halvt år har gått och det har gått upp för dem att deras agerande då var mindre bra (=dumt) och de gömmer sig nu bakom en utredning av Helseplan som ska få det att se ut som om nattakuten ska finnas kvar fastän den är nedlagd.

Hur det ska bli för befolkningen om Helseplans förslag går igenom bryr de sig inte särskilt mycket om. De kommer att jama med vänstermajoritetens förslag hur det än ställs. Så gör de alltid när nedläggningar i Ludvika föreslås.

Ivan Eriksson tyckte på senaste landstingsfullmäktige att jag bara var en megafon för missnöjd personal när jag kraftfullt ifrågasatte Helseplans utredning.

På min begäran att han skulle redovisa sina kontakter med personal som tycker förslaget är bra blev det helt tyst, sannolikt helt beroende på att han inte har några sådana kontakter.

Dessvärre är Erikssons syn på nedmonteringen av verksamheter på lasarettet symptomatisk för sossarnas ointresse för vårdfrågor. Med Ivan Eriksson som vice kommunalråd så fortsätter sossarnas passivitet även efter Roger Ståls avgång.

BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons