Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En svår helg för hundarna

Annons

- Det har redan börjat smälla i kvarteren där vi bor och det innebär att Ludde börjar att pipa och yla, säger Leif Ellisson, Karlsgårdsgatan i Borlänge.

Matte Gun Eriksson håller med. Men det var mycket värre med den förra hunden.

- Den första Ludde vi hade tvingades vi droga ner inför alla helger med smällare. Det är lite bättre med vår nuvarande hund men jag vet att många grannar har stora problem med sina hundar, säger Leif Ellisson.

Leif kommer ihåg hur han tvingades åka ut i skogen och vara där när det smälldes som värst i stan.

- Jag tycker synd om alla hundägare som har det så svårt. Jag tycker att de som ska smälla kan åka ut i skogen istället. Visserligen är det stopp för smällar men raketer skrämmer lika mycket, säger Leif Ellisson.

Varje år tvingas 10 000- tals hundar och katter i landet utstå den tortyr som smällandet utgör. För att lindra plågan kan man antingen placera sitt husdjur ute på landet långt från smällandet eller ge djuret något nervlugnande.

Förutom veterinärer och receptbelagda droger finns det i dag "akutdroppar" i form av naturprodukter som inte avtrubbar djuret. Precis som med läkekonsten för människor börjar homeopatin även göra sina insteg när det gäller skötsel och vård av djur. Mer information finns att tillgå på internet.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons