Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spännande mixvår väntar

Annons

-Vi har jagat honom ett helt år för att kunna få honom till Ludvika, berättar Ylva Sellin och Kärstin van Bryggen. Då var han aktuell för sommarfrukost, men vid det laget hade han jobbat så hårt under en period att han var rädd att gå in i den fruktade väggen, men nu har bitarna fallit på plats. Det blir en verklig höjdare, säger de.

Mustafa Cans uppmärksammade Sommar för ett par år sedan går till historien som en av de mera fängslande, berättar Kärstin. Den gången höll SR:s telefonväxel på att braka ihop för alla positiva människor som hörde av sig efter att ha hört hans kärleksfulla berättelser om sin mor.

-Jag minns det tydligt personligen, berättar hon. Jag låg på soffan och slölyssnade till en början men efter en kort stund så skvalade tårarna. Det var fantastsikt starkt.

I vår har de ansvariga valt att förlägga en del av programmen utanför centralorten.

Personalen vid biblioteket i Grängesberg hade ett bestämt önskemål vad det gällde program 28 februari: Nils Holmdahl.

Tidigare har man mest hört honom berätta om skrômt och oknytt i finnmarkerna, men den här gången kommer han att uppehålla sig vid Dan Andersson. Till sin hjälp har han sin gode vän, spelmannen Alvar Jansson Orre som kommer att spela gamla låtar från Grangärde finnmark på sitt gamla durspel. Sannolikt kommer en hel del av den musiken från hans gamle inspiratör Gunnar Lönnkvist i Ljungåsen.

Även Nyhammars bibliotek har fått chansen att arrangera en kväll inom ramen för Kulturmix. Biblioteket i bruksorten fyller 70 år 2007, vilket kommer att uppmärksammas med ett flertal program under året. Birgitta Ahrås har komponerat ett jubileumsprogram 27 mars, ett program där lokala profiler berättar sina personliga minnen från möten med det lokala biblioteket.

Sång och musik blir det också genom Ove Pettersson.

På biblioteket i Ludvika firas Världsbokdagen ett par dagar i förtid den här gången. Här firas den 21 april med barnprogram och Öppet hus. Författarinnan Johanna Thydell kommer på besök den aktuella dagen.

Kulturmix avslutas den här gången med en konsert i samarbete med Ludvika Musiksällskap. Det är Dalasinfoniettan som kommer att spela vårlig musik av bland andra Edvard Grieg och Antonio Vivaldi. Lokal blir konsthallen och datum är 10 maj.

Det kan tilläggas att även besöket av Mustafa Can är förlagt till Folkets hus foajé.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons