Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skräckupplevelse

Annons

En familj från Stockholmstrakten var på väg söderut sedan man tillbringat helgen i Sälenfjällen. Cirka två hundra meter söder om Almasjön fick Stockholmsfamiljen möte med en bilist som gjorde en omkörning. Bilen med Stockholmsfamiljen som kom norrifrån var tvungen att åka ner i diket för att undvika en frontalkollision, men trots att Stockholmsbilisten väjde träffades bilen i sidan. Bilen som gjorde vansinnes- omkörningen var från Smålandstrakten.

Någon polis kallades aldrig till olycksplatsen, men på tisdagen fick polisen i Malung en anmälan från Stockholmsbilisten. Den unga kvinnan som framförde bilen och gjorde vansinnesomkörningen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Enligt polisen var det mycket nära att händelsen kunnat sluta i en mycket allvarlig olycka.

- Det finns absolut ingen möjlighet att göra omkörningar på den aktuella sträckan utan att utsätta andra trafikanter för fara, säger polisman Göran Tenn vid Malungspolisen.

På den aktuella sträckan har tidigare flera allvarliga trafikolyckor inträffat och bland annat har det varit ett par dödsolyckor.

- Att det inte blev en mycket allvarlig olycka den här gången beror helt och hållet på att Stockholmsbilisten var på sin vakt och svängde av vägen. I annat fall hade det slutat med en frontalkollision, säger Göran Tenn vid polisen i Malung.

Totalt har det under de senaste dagarna inträffat ett tiotal trafikolyckor på vägarna i Malung- och Sälenområdet, men ingen har varit någon svårare olycka. Vid ett par av olyckorna har man haft en mirakulös tur. Även flera viltolyckor har inträffat. Polisen varnar också för att just faran för älg just nu är mycket stor både efter riksväg 71 och riksväg 45.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons