Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sketen flaska medicin

Annons

Det tog mig över nio timmar flera telefonsamtal till vårdcentral, apotek med dess väntan och tryckande hit och dit, två resor till närmaste apotek som ligger 1,2 mil bort enkel resa. Ändå fick jag lov att åka ut till vårdcentralen halvt vansinnig och förklara ännu en gång att jag behövde ett recept. Allt detta bara för att få tag på en sketen flaska hostmedicin. Dyrt blev det också plus kostnader för både doktor och sköterskornas tid.

Är det verkligen rimligt att man ska behöva besvära doktorn och sköterskorna med sådana skitsaker? En stor del av svensk medicin skulle istället kunna vara receptfri så att man kunde åka till apoteket och köpa det man behöver utan en massa byråkrati och krångel. Då skulle det även finnas mer tid över för de svårt sjuka och drabbade, och många skulle slippa långa köer och en ändlös väntan medan doktorn nu istället måste lägga ner en massa tid på helt onödiga recept.

Folk i allmänhet är heller inte helt dumma i huvudet utan klarar säkert att ta ett eget ansvar för många av sina mediciner. Ansvar är väldigt nyttigt och något som folk borde ha rätt att lära sig att ta.

Våldtäktsmän, pedofiler och andra galningar släpps lösa på gatorna men man kan inte gå och köpa sig en flaska hostmedicin när man är förkyld för att det skulle kunna vara farligt. Dags att säga ifrån och att sluta låta dessa "snillen" till politiker köra över oss.

FÖRKYLD I DALA-JÄRNA

Mer läsning

Annons