Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skamfläck för idrottsledare

Annons

Det är med tårad blick och sårat hjärta som jag som idrottsledare och idrottsälskande förälder får läsa om att unga pojkar "petats" från LIF:s hockey (även pojkar i yngre åldrar har blivit "petade" så det är inte första gången LIF-ledarna visat denna inkompetens vad gäller idrottens roll kontra barn/ungdomars utveckling).

En verksamhet som vi boende i Dalarna ständigt får höra om hur "viktiga" de är för oss. Det är definitivt inte viktigt för mig att stötta en sådan verksamhet som inte jobbar efter det bästa för individen.

Idrotten är ett medel för att på ett positivt sätt fostra och utveckla människor i demokratisk anda. Det LIF uppvisar gång efter annan är maktfullkomlighet och auktoritärt ledarskap där de "leker" med människoliv efter egna uppsatta mänskliga värdegrunder. Det de uppvisar platsar inte i idrottsrörelsens gemensamma filosofi.

Om LIF vill fortsätta med sin verksamhet på sitt sätt så bör de göra det som ett företag som med ärlighet talar om sin policy så att föräldrar och barn tidigt kan välja om de vill spela hockey i företaget.

Jag delar med stor empati de känslor som de unga pojkarna och deras föräldrar har efter detta snedtramp.

Efter mina 30 år som idrottsledare, i en annan idrott än hockey samt som idrottslärare så har jag "fångat" upp många outredda känsloyttringar, vuxenförakt och idrottshat som nästan alltid blir en följd av ett sådant känslokallt och inkompetent handlande som detta får.

Ett tips till Leksands kommun - i stället för att stötta denna odemokratiska verksamhet i sin nuvarande form, samla alla idrotters ledare i kommun tillsammans med andra mogna vuxna för att diskutera fram bra lösningar för barn- och ungdomars fritidsverksamhet i Leksand.

IDROTTSLEDARE

Mer läsning

Annons