Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sjuk vårdvärld?

Annons

Förra veckan fick jag på grund av hjärtproblem testa akutsjukvården i Ludvika kommun. Efter ett svävande svar från vårdcentralen om vilket sjukhus jag skulle åka till, ringde jag akuten i Ludvika och fick klart besked att jag var välkommen. Och nog kände jag mig välkommen när jag kom dit!

Ingen väntetid på akuten, vänlig och professionell personal, som snabbt tog prover, ställde diagnos och körde mig upp till medicinavdelningen för behandling. Samma sak där, professionell personal med stor empati. Efter ett par timmar var jag okej och kunde återvända hem. Jag har gått igenom samma behandling tidigare på ett av Stockholms storsjukhus men där var servicen inte i närheten av den i lilla Ludvika. Med denna upplevelse tydlig i minnet blev jag både ledsen och arg när jag dagen efter läste om landstingets storartade planer för Ludvikas akutmottagning! Ambulansakut?

Av NLT:s artikel framgår att inte ens landstingets store man vet riktigt vad det är, men det ska nog bli bra. Alla hjärtpatienter ska till Falun och de sex hjärtplatserna på medicinavdelningen läggs ner. Det är inte så länge sedan dessa platser inrättades som ersättning för hjärtakuten! Känns mönstret igen? Om ett år finns ingen ambulansakut heller för då har behovet minskat eftersom alla kommer att köras till Falun "för säkerhets skull".

Den långsiktiga planen är att lägga ner Ludvika lasarett helt, politikerna är bara för fega för att stå för det ett valår som detta.

Använd i höst möjligheten till personval och rösta på den kandidat som vill ha sjukhuset kvar! För det vill väl du också?

LARSA

Mer läsning

Annons