Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En(s)am om friskolestopp?

Annons

Svar till Annelie Särnblad, 17/5:

Hon har ju en del frågor till mig och här är mina kommentarer kring debatten om friskolorna.

n Du vill förbjuda friskolorna. Jag är glad att ditt förslag inte har förankring i ditt eget parti. Kanske ska ditt inlägg ses som ett utspel från socialdemokrater från Dalarna?

n Du använder ordet "betala ut pengar" då det gäller friskolorna. Du talar som om det är dina pengar - det är skattebetalarnas pengar och de skall gå till de verksamheter där de bäst behövs. Skolan är ett sådant område.

n Du säger vidare att man ska inte sälja ut skolan till marknadskrafterna. Borde det inte stå (v) istället för (s) bakom ditt namn?

Och läs mitt inlägg ännu en gång. Jag har inte kallat dig för kommunist, men jag har skrivit att ditt inlägg i tidningen "är alltför inspirerat av regeringens kommunistiska inslag".

Annelie Särnblads inställning om friskolor är ett hot, men det är också en smäll på fingrarna till alla lärare i friskolorna och en smäll på fingrarna till alla föräldrar som tillsammans med sina barn valt just friskola.

Och jag lovar att vi moderater och den borgerliga alliansen kommer att satsa på skolan. Vi vet att en av fyra elever varje år lämnar grundskolan utan att ha uppnått de grundläggande kunskapsmålen, liksom att en av fyra inte klarar gymnasieutbildningen inom fyra år. Det behövs en ny regering som tar skolan på allvar! Stopp för friskolor löser inte problemen!

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons