Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En röst på kristdemokraterna är bortkastad

Annons

Svar till Katarina Gustavsson, 19/1:

KG skriver att miljöpartiet sitter fast. Ett underligt konstaterande efter en snart avslutad mandatperiod där de flesta förargar sig över att miljöpartiet genom att utnyttja sin vågmästarställning lyckats genomföra mångdubbelt mer grön politik än väljarna gett mandat för. Inga väljare kan vara mer nöjda än miljöpartiets.

Den oheliga allians som (kd) deltar i och som redan nu beslutar vilken politik man avser genomföra efter valet gör en röst på (kd) helt meningslös. Därför är det KG och hennes (kd) som verkligen har fastnat i en ohelig smet utan like. Alliansdemokrati är att inte tillåta väljarnas åsikt få genomslag i ett val.

Lagen om driftsformer för offentligt finansierade sjukhus är en startlag som ger mycket tydliga regler vilket öppnar för privata företag. De företag som vill arbeta som entreprenörer inom vårdsektorn får drivas med vinst, allt annat är fel.

Däremot förhindrar lagen vinst som drivkraft när vården ska prioriteras genom att vinst inte får delas ut i de fall när ett komplett sjukhus drivs åt landstinget av privat utförare. Vid ett sådant specialfall är riskerna stora.

Fel hanterat kan ett regionalt och privat vårdmonopol uppstå vilket lagen försöker förhindra. Vi menar allvar med en gemensamt finansierad vård som ges på lika villkor för alla. Den oheliga alliansens politik innebär att den som har råd inte bara kan köpa förtur till vård utan till och med köpa rätten att använda offentliga resurser utan att vara prioriterad.

JAN LINDHOLM MILJÖPARTIST I RIKSDAGEN

Mer läsning

Annons