Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En regering som förstår

Annons

Svar till Bertil Nyström, 24/2:

140000. Så många ungdomar står i dag utan arbete och en trygg försörjning - i Sverige. Centerpartiet har därför föreslagit att ett ungdomsavtal införs som gör det lättare att få in ungdomar på arbetsmarknaden.

Förslaget innebär att ungdomar upp till 26 år (1800 bara här i Dalarna) lättare ska kunna komma in på arbetsmarknaden. Det handlar inte om lägre löner som Bertils kumpan i s-metallklubb tidigare påstått, det handlar om en förändring i las (lagen om anställningsskydd) som innebär att man inom två år kan säga upp personen med direkt verkan och mot ett avgångsvederlag på en månadslön första året och två månadslöner andra året.

Det är ingen hemlighet att LO-toppen har utsett centerpartiet till sin huvudfiende i valet vilket också märks när underhuggare som Bertil angriper (c). Bertil! Vem är mest otrygg, den som har ett jobb att gå till eller den som inte har det?

Det är beklagligt att LO-toppen så okritiskt sväljer den socialdemokratiska anti-jobb-politiken.

Så länge LO-toppen och (s) kamperar ihop kommer det inte bli någon ljusning på arbetsmarknaden eftersom (s) för en företagsfientlig och därmed jobbfientlig politik. Trots goda tider för storföretagen och god tillväxt har antalet jobb inte ökat. Det var precis det som den före detta LO-utredaren Jan Edling avslöjade på DN-debatt, sen fick han sparken.

Det behövs en ny regering som förstår att det är kreativa företagare som skapar jobb och en arbetsmarknad där alla behövs, även ungdomar!

MAURITZ BROPETTERSCENTERPARTIET I LUDVIKA

Mer läsning

Annons