Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En positiv hemsjukvård

Annons

Media har på senare tid givit en negativ bild av vissa kommuners åldringsvård i hemtjänstens regi. Min hustru och jag har uppnått en relativt hög ålder och även drabbats av olika sjukdomar, som inneburit vissa hinder för oss att bo kvar i vår bostad.

Men de senaste 2,5 åren har Smedjebackens hemtjänst och hemsjukvård, genom sin service, gjort det möjligt för oss att slippa flytta till annan vårdinrättning. Vi trodde att det skulle vara negativt att möta många olika personer från hemtjänsten, men det har istället inneburit ett större kontaktnät för oss.

Gemensamt för personalen är en stor ambition att göra ett gott arbete i olika situationer och de gör detta med en glad attityd till de dagliga mötena och skiftande problemlösningarna. Samma inställning till vårdarbetet har också visats av de ungdomar som sommarvikarierat.

Om man ska fullfölja ambitionerna att så många äldre som möjligt ska vårdas i hemmiljön, måste man skapa ett bättre rekryteringsläge av personal i framtiden. En viktig del i detta är att vårdarbetet måste arbetsvärderas högre och lönerna därmed höjas väsentligt.

Vi har sett hur personalen hanterar svåra oväntade situationer på ett sätt som visar yrkeskunnighet, parat med empati för oss vårdtagare. Vi vill därför ge vår eloge till personalen i Smedjebacken för ett bra utfört arbete.

CLARA OCH HARRY BERG

Mer läsning

Annons