Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nostalgisk färd

Annons

Det blev en uppskattad tillställning då Anders Isaksson med hästen Doris och Lars Thunberg med hästen Bella iklädda vargskinnspälsar kom till Orrmyrgården för att ge dem som ville och orkade en slädtur ute i ett vintrigt, gråkallt och snöigt Malung på onsdagsmorgonen.

- Det här var första gången som vi gjorde en sådan här grej men förmodligen inte den sista. Det blev mycket uppskattat. Jag tror att alla som var med skulle vilja uppleva det här en gång till, säger Anders Isaksson, en av hästförarna denna dag.

- Egentligen skulle det här ha skett redan förra vintern men snöbrist gjorde att det inte var möjligt. Men den här gången var det perfekta förhållanden och det var kul inte bara för dem som fick uppleva den här nostalgiska slädturen utan också för oss som fick vara med och förverkliga den, säger Anders Isaksson, som hoppas få göra fler sådana här insatser.

Sammanlagt gjordes fyra slädturer under förmiddagen och tre-fyra personer fick plats i varje släde tillsammans med hästförarna Lars Thunberg och Anders Isaksson.

- Vi åkte väl cirka en kilometer i området kring Orrmyrgården och det gjorde att de gamla inte behövde frysa. Och upplevelsen var stark bland många av de gamla. En kvinna berättade att senast hon fick vara med på en sådan här slädtur vintertid var någon gång på 1940-talet, säger Anders Isaksson.

Som också kan berätta att många av kvinnorna som var med på turerna sjöng gamla julsånger, och att det verkligen var riktig julstämning kring de nostalgiska slädturerna i Malung.

De båda hästförarna var också engagerade i en möhippa på förmiddagen innan besöket vid Orrmyrgården. Kring julhelgen har man också åkt till julottan i Lima med häst och släde.

- Men det här att göra en slädtur med de äldre hoppas jag blir tradition varje år säger Anders Isaksson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons