Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man med civilkurage

Annons

Kommentar till Jan Dahlin,

den 16 januari.

Först ett varmt tack till Jan Dahlin, som i seriösa och berömvärda ordalag tar avstånd från den jägarmaffia som lyckats skämma ut Svenska Jägarförbundet (SJF) och därmed gör stora delar av Dalarnas jägare till åtlöje. Det är synd att ett fåtal egoistiska personer, som inte har rätt känsla och respekt för natur och fauna, kan dupera människor att delta i de jippon som förekommit, enbart, som Jan Dahlin skriver, för att få sina frysboxar fyllda. Nyligen har vi sett politiker i tv-rutan som vill ha kommunvisa folkomröstningar i vargfrågan.

Hur långt är de beredda att gå egentligen?

Hårdrar man detta kan kommunala politiker, länsstyrelse och Naturvårdsverk avskaffas och ersättas av folkomröstningar men då bör detta tillämpas också i annat än rovdjursfrågor.

Att vargfrågan blivit ett politiskt röstfiske, bevisar bara hur lågt människor kan sjunka för att nå sina syften. Lägre än de djur som följer sin nedärvda instinkt att skaffa föda för att överleva, medan nutidens jägare lever för nöjet att döda. Tack Jan, ditt civilkurage räcker kanske en bit på vägen så fler medlemmar av SJF tar till sig dina värderingar i dessa frågor.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons