Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man döms mot sitt nekande för krogbråk – knuffade kvinna över ett bord

En man från Orsa har dömts till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst efter ett bråk på en krog i centrala Falun.
Mannen döms för ofredande, våldsamt motstånd samt försök till misshandel. Den dömde mannen förnekar brotten.

Annons

En man från Orsa har dömts till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst efter ett bråk på en krog i centrala Falun.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Orsa kommun. I början av september i fjol befann sig mannen på en krog i centrala Falun.

En man och kvinna har berättat att två av deras vänner blev bjudna till ett bord på krogen. När paret följde efter till bordet kom den nu dömde mannen fram till dem. Kvinnan har berättat att mannen knuffade henne så att hon föll över ett bord.

Kvinnans pojkvän har berättat att mannen tog tag i hans kläder och knuffade ner honom i en soffa samt, liggande över honom i soffan, försökte slå honom i huvudet med knytnävarna. Sedan kom två vakter och förde bort mannen. Pojkvännens kläder gick sönder i samband med detta.

Den ena vakten har berättat om att mannen gjorde kraftigt motstånd, trots att han måste ha förstått att han gjorde motstånd mot en ordningsvakt.

Mannen själv har förnekat brotten. Han har uppgett att han varken knuffade kvinnan eller knuffade eller slog den andre mannen, samt att han inte gjorde motstånd mot vakten.

Falu tingsrätt anser dock att utredningen inte stöder mannens berättelse utan att det står klart att mannen begått brotten.

Tingsrätten dömer mannen för våldsamt motstånd, ofredande samt försök till misshandel. Han döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till en månads fängelse. Mannen ska även betala 1 600 kronor i skadestånd till mannen för de förstörda kläderna samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons