Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man åtalas för kvinnomisshandel – ska även ha hotat med sprängdåd och molotovcocktail

En man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för två fall av kvinnomisshandel samt ett fall av olaga hot.
Brotten ska ha begåtts i Säters kommun och mannen ska bland annat hotat att kasta in en molotovcocktail i ett sovrum.
Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.

Annons

En man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för två fall av kvinnomisshandel samt ett fall av olaga hot. Brotten ska ha begåtts i Säters kommun och mannen ska bland annat hotat att kasta in en molotovcocktail i ett sovrum. OBS: Bilden är arrangerad.  Foto: Claes Söderberg/Arkiv

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Skistar eldade upp troligt EU-migrantläger – kan vara olagligt: "Vi har eldat upp en skräpsamling"

Fly kylan och ta en fika: Här är kaféerna i Dalarna som är med i White Guide

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 40-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Enligt åtalet ska mannen, någon gång mellan juli och september 2014, ha slagit en kvinna i magen. Detta ska ha skett i en bostad i Säters kommun. Kvinnan ska ha fått ont och tappat andan samt fallit ihop på golvet.

Vidare ska mannen, någon gång mellan mars 2016 och juni 2016, ha sparkat kvinnan i korsryggen så att hon fick ont och föll ihop på golvet. Även denna händelse ska ha skett i en bostad i Säters kommun.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med kvinnan och två vittnen.

Det ena vittnet har, enligt åtalet, vittnat om vad kvinnan har berättat för vittnet om våld som mannen ska ha utsatt henne för vid olika tillfällen samt om vad mannen själv har berättat för vittnet om våld som han ska ha utsatt kvinnan för. Det andra vittnet har vittnat om vad mannen har berättat för vittnet om våld som han ska ha utövat mot kvinnan.

Vidare ska mannen, den 25 augusti 2016, ha hotat kvinnan samt en man, som är närstående till kvinnan, att han skulle spränga mannens bil, slänga in en molotovcocktail i mannens sovrum samt kontakta Hells Angels. Hotet ska ha framförts via ett telefonsamtal till kvinnan som sedan berättade om hotet för mannen som hotades.

Åklagaren skriver i åtalet att "hotet var sådant att NN och NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för både sin egen och annan persons säkerhet".

Det framgår inte av åtalet hur den åtalade mannen ställer sig till de tre brottsmisstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons