Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man åtalas för flera brott efter bilfärd – ska ha haft narkotika på sig och i sig

En man från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i samband med en bilfärd i Säters kommun.
Han misstänks bland annat för narkotikabrott och rattfylleri. Mannen erkänner alla brott utom rattfylleriet.

Annons

En man från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i samband med en bilfärd i Säters kommun. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Golfsäsongen inledd i sommarsol – Experten visar hur du lyckas med din chipp

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för fyra brott som ska ha begåtts i samband med en bilfärd i Säters kommun.

Enligt åtalet ska mannen, den 29 april 2016, ha kört bil på riksväg 70 i höjd med Yttre Heden i Säters kommun trots att han var påverkad av kokain, bensoylekgonin och tetrahydrocannabinol, som är narkotikaklassat. Han åtalas därför misstänkt för rattfylleri, ett brott som han förnekar.

I bilen och i sin bostad ska mannen ha haft narkotika. Enligt åtalet ska det, på den ena platsen, ha handlat om 490 gram cannaisharts, 0,23 gram kokain och 0,5 tabletter oxykodon samt, på den andra platsen, handlat om 0,62 gram kokain, 16,91 gram cannabis, 13,69 gram cannabisharts, 106 tabletter innehållande alprazolam, 8,5 tabletter innehållande tramadol, 6 tabletter innehållande zopiklon, 31 tabletter innehållande oxykodon, 3 tabletter innehållande flunitrazepam och 5 tabletter innehållande klonazepam, som allt är narkotikaklassat. Mannen åtalas därför misstänkt för narkotikabrott, ett brott som han erkänner.

Vidare ska mannen ha haft en pepparspray, ett knogjärn samt två knivar på sig, i bilen. Han åtalas därför även misstänkt för ringa vapenbrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen erkänner dessa båda brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons