Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lek med våra skattepengar

Annons

I Mora pågår tydligen ett projekt för byggande av ett resecentrum.

Positivt var vår första tanke! Givetvis trodde vi att det skulle byggas runt den befintliga stationsbyggnaden, men icke! Det har visat sig att projektmedlemmarna besitter fantasi av sällan skådat slag utan tanke på miljonerna som ska rulla. De vill bygga ett nytt resecentrum cirka 200 meter närmare Mora centrum.

Varför? Stationens läge idag är perfekt mittemellan Mora-Norets centrum och Mora centrum. Mora-Noret köpcentrum växer och blir allt starkare och har nog minst lika många besökare som Mora.

Hela bangården ska flyttas, alternativen som finns är en utbyggnad av Mora-Norets bangård, Lomsmyren eller en ny utanför Siljanssågen. Vad det hela kommer att kosta är tydligen ointressant när fantasin flödar!

Dagens placering är bra för tågresande som bor i Mora och Mora-Noret och Green cargo befinner sig i centrum för sina kunder. Bygg ett resecentrum i direkt anslutning till Mora station, som bör bevaras. Detta kan utvecklas hur mycket som helst på rätt ställe för en lägre kostnad!

Hur många har frågat efter ett resecentrum? Finns det verkligen behov av detta?

Var kommer pengarna ifrån? När vi kämpar för våra skolor och gamla finns det inga kvar, sägs det.

Hur många frågar efter byskolor och kvalité inom skolan? Kvalité för våra gamla?

Vi kräver att våra skattepengar används på ett förnuftigt sätt! Det är dags att prioritera vad som är mer eller mindre viktigt!

FÖRÄLDRAR OCH SKATTEBETALARE

Mer läsning

Annons