Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... en krona mer

Annons

Alliansen pratar om hur glada löntagarna blir när de öppnar lönekuvertet, och ser att skatten blivit lägre, men man säger inte ett ord om pensionärernas sorg eller förtvivlan när de får sitt pensionsbesked.

Jag har en bekant som med folkpension och SPP endast får en krona mer i månaden. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Hon är inte ensam om eländet. Biltrafikskatten är lika hög för alla, även bilförsäkring, medicin, sjukvård och så vidare. Det här är ren diskriminering av pensionärer.

Alliansen går ut med budskapet att man ska värna om de gamla. Risken är att de gamla i sin förtvivlan inte vill leva. De orkar inte med de orättvisor som alliansen med raska steg inför. Det sägs att de gamla ska få bestämma själva över boendet eller hjälp hemma. Men om man inte har pengar, hur går det då? Ställer samhället upp. Jag önskar svar av någon från alliansen. En allians som anser att svenska folket ska skatta sig lyckligt som har en sådan regering.

De penningjagande människorna bör tänka på detta. "Du kan ingenting ta med dig dit du går". Men de kanske i sin själviskhet inbillar sig att de har särskilda förmåner i den situationen. Det sägs att även på andra sidan finns ett vägval.

VÄGVISARE

Mer läsning

Annons