Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En julsaga har premiär

Annons

I går gjorde gymnasieelever från det estetiska programmet de sista repetitionerna inför den stora föreställningen.

-Det blir en dramatiserad föreställning med sånginlägg. Musiken är ovanlig för att vara estetisk, det är kul musik. För det mesta är det piano och gitarr man spelar, berättar läraren Ronny Thörnblom som regisserat föreställningen.

-Eleverna är duktiga så det har inte varit några större problem. Sånglärarinnan Stina Ohlsén har också gjort ett bra jobb liksom danslärarinnan Christine Löfstrand.

- Vi verkar få ihop det här till slut. Nu är det upp till publiken att avgöra hur de tycker slutresultatet blivit, säger han.

"En julsaga" är ett av den brittiske författaren Charles Dickens mest populära verk och kom ut för första gången 1843. Den handlar om den elake och snåle Scrooge som under själva julnatten möter julens andar och slutligen förvandlas till en god och givmild människa. En saga som kan inge hopp i en värld full av ondska.

Eleverna har övat i tre veckor på föreställningen och arbetet ger dem bra erfarenhet.

- Eleverna får erfarenhet av att stå på scenen inför publik, säger Tobias Thögersen som arbetar som dramapedagog.

Dessutom sköter eleverna även exempelvis ljus och ljud under föreställningen.

Och i dag klockan 09.00 är det premiärföreställning, som framförs inför elever från Smedbergsskolan. Sedan blir det ytterligare en förställning strax före lunch.

Ytterligare tre föreställningar för andra elever blir det de kommande dagarna och på söndag blir det två stycken matinéföreställningar för allmänheten klockan 14.00 och klockan 18.00.

Samtliga föreställningar visas på teatern i kommunhuset.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons