Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En idrottsprofil ur tiden

Annons

En stor idrottsprofil, inom inte minst Borlängefotbollen, har gått ur tiden.

I samband med matchen mellan Kvarnsveden och Säter i lördags på Kvarnsvedens IP insjuknade hastigt Lars Karlsson, vaktmästare sen många år på IP och tillika lagledare för hemmalaget.

Sjukvårdspersonal på plats ingrep snabbt och ambulans tillkallades omedelbart för färd till lasarettet där dock Lars sedermera avled.

- En chock för oss i klubben inte minst.

- Våra tankar går givetvis till familjen i första hand men samtidigt är det här en stor förlust för klubben, säger KIK-ordförande Olle Davidsson. För vilken Lars kunskap-er, stöd och råd kring den nu påbörjade konstgräsplanen inte nog kan värderas.

- Lars var min högra arm i arbetet för att kunna genom-föra konstgräsprojektet.

- Han hade sett fram mot färdigställandet och det känns tungt att veta att Lars nu inte får se förverkligandet av våra drömmar och resultatet av våra ansträngningar, konstaterar Davidsson.

Inom fotbollstruppen är förstås förstämningen stor.

Tränare Roger Lundin:

- Kvarnsvedens IK var i mångt och mycket Lasse för mig. Han fanns ju med i alla sammanhang, alltid lika varm bakom den ibland tuffa ytan och för mig en kompis i ordets rätta bemärkelse.

- Lasse lämnar ett fruktansvärt tomrum efter sig, ett tomrum det inte går att fylla. Så känns det i alla fall, menar KIK-tränaren.

Att Borlängefotbollen i allmänhet mist en stor profil står klart.

Saknaden efter Lars kommer att kännas stor även utanför hans älskade KIK, lika mycket hos friidrottsfolket inom Kvarnsvedens GoIF, för vilka Lars idoga arbete på Kvarn-svedens IP betytt mycket.

Borlängeidrotten känner saknad i dag.

En stor sådan.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons