Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En högklassig julmarknad

Annons

Trots barmark och plusgrader blev det en stämningsfull julmarknad i Orsa-Skattunge hembygdsgård. Ett 40-tal hantverkare fanns på plats och i både smedjan och bagarstugan var det full fart.

Orsa slöjdlags julmarknad i hembygdsgården har genom åren fått en stor och trogen publik, mycket beroende på de högklassiga produkter som hantverkarna bjuder ut till försäljning. Andra orsaker är mysig stämning, underhållning av spelmän och i år även ett luciatåg. Deltagarna i luciatåget var Bergetskolans kör med lucian Matilda Ullström i spetsen.

Årets julmarknad skilde sig från tidigare årgångar på så sätt att besökarna passade på att nyttja det varma decembervädret. Vanligtvis är det trångt om saligheten i hembygdsgården, men i år var det många som strosade runt och besökte smedjan, där Karolina Jansson höll i hammaren, och bagar-stugan, där Eva Hården, tillsammans med Kristina och Berndt Westerhagen, hade fullt upp.

För Karolina Jansson blev dagen lite annorlunda än hon tänkt från början. Karolina hade bokat ett bord i slöjdstugan för försäljning av sina produkter. När det visade sig att det var manfall i smedjan, tog hon med försäljningsbordet dit, satte fart på ässjan och tog över rollen som smed.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons