Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En grov rovdrift"

Annons

Han tycker att det är ett fyrkantigt system när det gäller att ta hand om de äldre. Det är kö till platser i särskilt boende och i stället finns det personer som bor kvar i eget boende, men som måste ha hjälp av hemtjänstpersonal fem-sex gånger per dygn.

I interpellationen skriver Richaud att det i dag finns en kö på mellan 7 och 13 personer till särskilt boende. Antalet personer i kön beror på hur man räknar.

"Korttidsboendet Smedjan har cirka 14 platser. Ett korttidsboende ska fungera just som ett korttidsboende avsett för människor som är utskrivna från till exempel lasarettet, men som ännu inte är så friska att de kan återgå till ordinarie bostad. Här finns i dag flera äldre som i stället väntar på Säbo-plats, människor som har fått beviljat Säbo-platser som inte finns", skriver Richaud i sin interpellation.

Vidare skriver han bland annat:

"I hemmet finns även ett antal äldre med biståndsbeslut om Säbo-platser som heller inte finns och som i stället vårdas med utökad hemtjänst. Detta har fått till följd att hemtjänsten, främst i Gustafs, jobbar 104 procent, vilket är orimligt och en grov rovdrift av personal".

Nu efterlyser Richaud debatt om hur kommunen ska ta hand om sina gamla.

-Interpellationen läses upp vid veckans kommunfullmäktigemöte, men debatten blir först vid fullmäktigemötet i februari, förklarar Hans Richaud.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons