Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En glädjechock"

Annons

Hanna bor i Djurås och har sedan tioårsåldern dansat i musik- och dansskolan.

-Dans är det roligaste jag vet, säger hon.

Under den gångna helgen deltog Hanna och ungefär 200 andra ungdomar i dansskolans fyra utsålda föreställningar av showen Disneydax 3. Under finalen delade danslärarna Stina-Kari Axelsson och Jenny Anserinmed assistans av musik- och dansskolan rektor Jan Sjönneby -ut två Smilpris och ett dansstipendium.

Smilpriset, en gratis danstermin, tilldelas dansare som ger det där lilla extra under både föreställningar och övningar. Den här terminens pris gick till Sara Branäs och Ebba Eriksson-Asp.

Dansstipendiaten får i sommar åka till Stockholm och Balettakademien för att delta i workshops och förkovra sig i bland annat dans, sång och sminkning.

När Jan Sjönneby berättade att terminens stipendium "går till en målinriktad tjej som det svänger om, med bra scennärvaro och glimten i ögat, seriös i det hon gör" tittade Hanna Westerberg runt om sig på kamraterna. Sedan kom tårarna...

-Först undrade jag vem det var eftersom namnet lät så bekant. Men jag hade aldrig ens drömt om att jag skulle få det, förklarar hon.

Hanna har gått musiklinjen vid Djuråsskolan och går nu första året på den natur- och samhällsvetenskapliga linjen vid gymnasiet i Leksand, där hon har dans som individuellt val. Dans och sång är hennes stora intressen och hon ser fram emot att få åka till Balettakademien.

-Det blir en upplevelse, men samtidigt en utmaning. Jag är jätteglad över att få den här möjligheten, säger hon.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons