Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En fantastisk idealitet"

Annons

Invigningen genomfördes före fredagskvällens division 2-match mellan Björbo och Malung.

Drygt 120 personer hade samlats i den nybyggda kafeterian och ytterligare ett par hundra personer fanns "ute" i ishallen.

Björbo IF:s Christer Gruhs inledde ceremonin genom att berätta om det 180 kvadratmeter stora bygget, som i pengar värderas till 1,5 miljoner kronor.

- Vi har uppnått ett stort mål, konstaterade han och tillade att det "förhoppningsvis bara är ett delmål när det gäller ishallens framtid".

Gruhs konstaterade att det i december i år är 20 år sedan ishallen invigdes och han betonade anläggningens betydelse för hockeyn och för ungdomen i Björbo och intilliggande bygder:

- I dag har vi mellan 150 och 200 ungdomar aktiva i olika lag.

Han tackade de många företag och enskilda samt de över 100 personer som arbetat ideellt med bygget. Ett speciellt tack framfördes till byggledarna Ingolf Lundström, Bernth Eriksson och Leif Zetterquist.

- Vi är också mycket glada över att ha ett enastående gott samarbete med och stöd av kommunen - och vi hoppas på fortsatt stöd när vi gör nya satsningar, sade Gruhs.

Per-Ulf Landin förrättade invigningen och uttryckte sin djupa beundran för den idealitet som gjort bygget möjligt att genomföra.

- Som före detta lagidrottare blir jag lite sugen när jag blickar ut över den här vyn och jag skulle gärna vilja ha ett wild card till kvällens match, berättade Landin.

Riktig så långt ville dock inte Christer Gruhs driva samarbetet med kommunen:

- Det är OK - om du spelar i Malung!

Björbo vann sedan matchen med 11-2, men det är oklart om klasskillnaden mellan lagen berodde på att bortalagets spelare blev skrämda av "nyförvärvet". Men hemmaspelarnas spelglädje berodde åtminstone till viss del på att förutsättningarna för hockey i Björbo nu förbättrats högst avsevärt.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons