Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En erkänner Statoilrånet

Annons

Polisens misstankar mot de som greps i slutet av förra veckan och häktades under helgen bli allt starkre. Trion misstänks ligga bakom båda rånen mot statoil i Rättvik, den 19 december och den 15 januari.

– De har häktats på sannolika skäl, vilket är den starkaste misstankegraden. Två misstänks för själva rånen. En av dem har erkänt. Den tredje, en man från Rättvik, är häktad för medhjälp. Också det på sannolika skäl, säger biträdande utredningschef Göran Nilsson i Mora.

De tre häktade är en 19-årig man från Storvtreta, en 21-årig man från Hemse på Gotland och en 21-årig man från Rättvik.

– Rättvikaren har polisen inte varit i kontakt med tidigare. En av de två som misstänks för rånet har polisen i Leksand tidigare kommit i kontakt med när det gäller andra typer av brott, säger stationsbefäl Jonas Holfve i Rättvik.

Polis och åklagare tror att de kan ha löst rånen. Men de vill inte gå in på vad utredningen hittills bevisat.

– Även om ett erkännande finns måste det styrkas av utredningen. Därför är det inte bra att lämna ut sådant som kan störa den fortsatta utredningen, säger Jonas Holfve.

De häktades advokater är Johan Mathz, Tomas Wikner och Roger Häggqvist. Senast den 2 februari ska åtal vara väckt vid Mora tingsrätt.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons