Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ekonomisk tsunami

Annons

Sverige har drabbats av två tsunami, en i Thailand och en ekonomisk i Sverige.

Den i Thailand orsakades av en jordbävning och pågick i en halvtimme, den i Sverige är resultat av den LO-styrda löntagarpolitiken som pågått i 20 år.

Den långa tiden gör att svenskarna inte har förstått varken orsaken eller resultatet och den inkompetenta och ekonomiskt lamslagna regeringen är oförmögen att göra något åt saken för facken styr nationalekonomin.

Den svenska lönetsunamin har dränkt välfärdspolitiken, infrastrukturen, arbetsmarknaden, brottsbekämpningen, undervisningen och försvaret. Den har utarmat statens, landstingens och kommunernas finanser. Kloka företagare törs inte investera för de vet inte vilka förutsättningar som gäller när investeringen är gjord.

Skatterna är högst i världen men räcker inte utan man lånar till lönerna och avskedar folk och det är nationalekonomiskt vansinne.

Många av de kvarvarande sliter ut sig och får fysiska och psykiska skador och sjukskriver sig. De dyra arbetsförmedlingarna fungerar inte för det finns inga jobb och man utbildar arbetslösa till jobb som inte finns. Det nya påfundet, att kommunerna ska låna staten pengar till nödvändiga riksvägsbyggen, är rena galenskapen och olagligt enligt kommunallagen. Kommunerna ska "vårda sina angelägenheter" och riksvägarna är en grundläggande statlig angelägenhet.

När stats- och finansministrarna påstår att Sveriges ekonomi är stark är frågan om det är medveten eller omedveten lögn eller är det de dåliga och överbetalda rådgivarna de bör be om ursäkt för?

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons