Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dröm blir sann

Annons

Brittsand Fastigheter AB har engagerat Ludvika Riv & Montage AB för rivningsjobben. Sedan några dagar är personal från Ludvika-firman i perioder sysselsatt i området strax utanför Gonäs.

-Rivningsjobben ska vara klara under juni månad, säger Jörgen Johansson som är talesman för Brittsandsbolaget.

Den 18 maj beslutade byggnadsnämnden att hos länsrätten be-gära att den utdömde viten för Brittsandsbolaget på grund av att rivningarna inte utförts. Först ett vite på 20 000 kronor och sedan 20 000 kronor i månaden tills rivningarna var klara.

I NLT den 19 maj uttryckte Jörgen Johansson stor förvåning över beslutet. Han hade informerat chefen för miljö- och byggförvaltningen, Bror Wallin, att rivningarna skulle starta under maj.

-Efter beslutet i nämnden har jag haft nya kontakter med Wallin och vi är lika överens som tidigare. Jag vet faktiskt inte varför byggnadsnämnden tog det där beslutet, kanske var det på grund av ett missförstånd eller någon feltolkning, funderar Johansson.

Bror Wallin vill inte bli intervjuad av undertecknad. Gunvor Jakobsson uppger dock att Wallin en tid före nämndens möte gjorde klart för Jörgen Johansson att om de inte hände något före den 18 maj så skulle nämnden ta beslut i vitesfrågan.

-Beslutet om vitesföreläggande gav effekt på direkten. Redan dagen efter nämndens sammanträde hände det något, säger en nöjd Jakobsson.

Nu har rivningen av den gamla restaurangbyggnaden, omklädningsbyggnaden vid sjön och den stora bryggan inletts. Vad händer med vitesbeslutet?

-Eftersom ett beslut fattats av nämnden måste vi sända det till länsrätten. Men vi kan skicka med information om att rivningen har startat, svarar byggnadsinspektören.

Framtiden för Brittsandsområdet är oklar.

Jörgen Johansson upprepar att bolaget för samtal med ett antal intressenter/exploatörer och att förhoppningen är att något kan hända i år.

Johansson avslöjar att en idé är att avstycka ett antal tomter så att nya stugor kan byggas. Tidigare planer på en husvagnscamping verkar tills vidare ha skjutits åt sidan.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons